Οι Κολλοειδείς κύστεις , εντοπιζόμενες στο πρόσθιο τμήμα της 3ης κοιλίας του εγκεφάλου, συνιστούν <1% των ενδοκρανιακών όγκων.

Συνηθέστερα σημεία-συμπτώματα εκδήλωσης μίας κολλοειδούς κύστης είναι: η κεφαλαλγία, οι διαταραχές βάδισης, η ναυτία, η ζάλη, οι εμβοές ώτων, η διπλωπία και άλλα.

Η Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου(MRI) αποτελεί την απεικονιστική μέθοδο εκλογής για την αξιολόγηση των ασθενών που πάσχουν από κολλοειδείς κύστεις.

Η θεραπεία της κολλοειδούς κύστης είναι χειρουργική. Οι κύριες προσπελάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν είναι η διαφλοιική και η διαμεσολόβιος.

Σημαντική θέση στην αντιμετώπιση των κολλοειδών κύστεων έχει και η ενδοσκοπική χειρουργική.

Fig: Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου(Εγκάρσια Ακολουθία) που αναδεικνύει μία Κολλοειδή Κύστη στην περιοχή της 3ης κοιλίας του εγκεφάλου.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.