Οι Κολλοειδείς κύστεις , εντοπιζόμενες στο πρόσθιο τμήμα της 3ης κοιλίας του εγκεφάλου, συνιστούν <1% των ενδοκρανιακών όγκων.

Συνηθέστερα σημεία-συμπτώματα εκδήλωσης μίας κολλοειδούς κύστης είναι: η κεφαλαλγία, οι διαταραχές βάδισης, η ναυτία, η ζάλη, οι εμβοές ώτων, η διπλωπία και άλλα.

Η Μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου(MRI) αποτελεί την απεικονιστική μέθοδο εκλογής για την αξιολόγηση των ασθενών που πάσχουν από κολλοειδείς κύστεις.

Η θεραπεία της κολλοειδούς κύστης είναι χειρουργική. Οι κύριες προσπελάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν είναι η διαφλοιική και η διαμεσολόβιος.

Σημαντική θέση στην αντιμετώπιση των κολλοειδών κύστεων έχει και η ενδοσκοπική χειρουργική.

Fig: Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου(Εγκάρσια Ακολουθία) που αναδεικνύει μία Κολλοειδή Κύστη στην περιοχή της 3ης κοιλίας του εγκεφάλου.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

Newletter

Εγγραφείτε στα Newsletter του Ιατρού για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα για την Νευροχειρουργική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Metropolitan Hospital
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.