Οι διάφορες παραλλαγές της καλούμενης  διαμαστοειδικής χειρουργικής προσπέλασης (οπισθολαβυρινθική, διαλαβυρινθική, διακοχλιακή) συνιστούν τεχνικά απαιτητικές χειρουργικές προσπελάσεις  με κατεύθυνση στην περιοχή του αποκλίματος.

Συνδυαζόμενες με κροταφική κρανιοτομία και εν΄δυνάμει διατομή του σκηνιδίου προσφέρουν καλύτερο χειρουργικό πεδίο στο νευροχειρουργό για αντιμετώπιση βλαβών που εδράζονται στην περιοχή του αποκλίματος (ή παρά αυτής της περιοχής) και  εκτείνονται ύπερθεν της εντομής του σκηνιδίου.

Παρακάτω παρατίθενται εικόνες (ανατομικά παρασκευάσματα) από την προσωπική δουλειά του Σπ. Αρ. Λαφαζάνου στο  εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.