Αυτή η τεχνικά απαιτητική χειρουργική προσπέλαση προσφέρει στο νευροχειρουργό πρόσβαση  από την περιοχή του σφηνοειδούς κόλπου κεφαλικά έως και το επίπεδο του 4ου αυχενικού σπονδύλου ουραία.

Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση εξωσκληρίδιων (αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και ενδοσκληρίδιων) νευροχειρουργικών βλαβών μέσης γραμμής που εδράζονται στην περιοχή του κάτω τριτημορίου του αποκλίματος και του άνω τμήματος της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης ατλαντοαξονικά υπεξαρθρήματα  , στο πλαίσιο ρευματοειδούς αρθρίτιδας , με συνοδά πιεστικά φαινόμενα επί του σύστοιχου αυχενικού μυελού αποτελούν ένδειξη εφαρμογής της διαστοματικής προσπέλασης για την αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού.

Παρακάτω παρατίθενται εικόνες (ανατομικά παρασκευάσματα) από την προσωπική δουλειά του  Σπ.Αρ.Λαφαζάνου στο εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.