Σηραγγώδες αγγείωμα μετωπιαίου λοβού
Περισσότερα...

Σηραγγώδες αγγείωμα μετωπιαίου λοβού

Ασθενής ετών 54, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό , εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχουσα από εξεργασία στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού αριστερά.

Κατά την εισαγωγή της η ασθενής είναι εν εγρηγόρσει, προσανατολισμένη σε χώρο, χρόνο και στοιχεία ταυτότητας, χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα εκ των κρανιακών νεύρων και των μακρών οδών.

Μηνιγγίωμα ελασσόνος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού
Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα ελασσόνος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού

Ασθενής ετών 62, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό , εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχουσα από εξεργασία στην περιοχή της ελάσσονος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού αριστερά.

Το ιστορικό της ασθενούς αρχίζει προ ημερών με αναφερόμενη επιληπτική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, η ασθενής υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο(CT/MRI) εγκεφάλου-ετέθη σε αντιεπιληπτική αγωγή.

Αποπληξία Υπόφυσης
Περισσότερα...

Αποπληξία Υπόφυσης

Ασθενής 71 ετών με ιστορικό χειρουργηθέντος αδενώματος υπόφυσης προ ετών, εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική ως πάσχων από έκπτωση της οπτικής οξύτητας και οφθαλμοκινητικές διαταραχές(πάρεση κοινού κινητικού νεύρου αριστερά.

Μηνιγγίωμα Μείζονας Πτέρυγας  του Σφηνοειδούς Οστού
Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα Μείζονας Πτέρυγας του Σφηνοειδούς Οστού σε ασθενή 70 ετών

Ασθενής ετών 70, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό , εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχων από εξεργασία στην περιοχή του κροταφικού λοβού δεξιά.

Το ιστορικό του ασθενούς αρχίζει προ έτους όπου στο πλαίσιο επιληπτικών κρίσεων υπεβλήθη σε  μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου που ανέδειξε εξεργασία στην περιοχή της μείζονος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού δεξιά , συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Μηνιγγίωμα Μείζονας Πτέρυγας του Σφηνοειδούς Οστού
Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα Μείζονας Πτέρυγας του Σφηνοειδούς Οστού σε ασθενή 39 ετών

Ασθενής ετών 39, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό , εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχουσα από εξεργασία στην περιοχή του κροταφικού λοβού αριστερά.

Το ιστορικό της ασθενούς αρχίζει προ εβδομάδων με αναφερόμενη επιληπτική κρίση.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.