Πολλαπλή Μηνιγγιωμάτωση
Περισσότερα...

Πολλαπλή Μηνιγγιωμάτωση Εγκεφάλου

Ασθενής 57 ετών ,με ατομικό ιστορικό αποφρακτικής μυοκαρδοπάθειας-κολπικής μαρμαρυγής υπό αγωγή, υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο εγκεφάλου, λόγω κάκωσης κεφαλής, στο πλαίσιο αναφερόμενου τροχαίου ατυχήματος.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, που έλαβε χώρα μετά, ανέδειξε την παρουσία τριών εξωπαρεγχυματικών εξεργασιών (μετωπιαία δεξιά/κυρτότητας, μετωπιαία δεξιά/δρεπάνου, και μετωπιαία αριστερά/κυρτότητας), συμβατών απεικονιστικά με μηνγγιώματα(πολλαπλή μηνγγιωμάτωση).

Eυμέγεθες Μηνιγγίωμα Κυρτότητας Εγκεφάλου Δεξιά
Περισσότερα...

Eυμέγεθες Μηνιγγίωμα Κυρτότητας Εγκεφάλου Δεξιά

Ασθενής 56 ετών με επιληπτική κρίση υπεβλήθη αρχικά σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, που έλαβε χώρα μετά, ανέδειξε ευμεγέθηεξεργασία στην κυρτότητα του εγκεφαλικού ημισφαιρίου δεξιά(κροταφο-βρεγματο-ινιακά).

H ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο όπου, υπό γενική αναισθησία και τη χρήση νευροπλοήγησης, υπεβλήθη σε κροταφοβρεγματική δεξιά κρανιοτομία-αφαίρεση της εξεργασίας.

Μεταστατική Νόσος (Μελάνωμα Παρεγκεφαλίδας)
Περισσότερα...

Μεταστατική Νόσος (Μελάνωμα Παρεγκεφαλίδας)

Ασθενής 74 ετών με ατομικό ιστορικό χειρουργηθέντος μελανώματος ράχης προ ετών, παρουσίασε κεφαλαλγία-αστάθεια βάδισης.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε εξεργασία στην περιοχή του αριστερού παρεγκεφαλιδικού ημισφαιρίου με εκτεταμένο συνοδό οίδημα, συμβατή απεικονιστικά με μεταστατική νόσο.

Ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο όπου, υπό γενική αναισθησία και τη χρήση νευροπλοήγησης, υπεβλήθη σε υπινιακή(αρ) κρανιοτομία-αφαίρεση της εξεργασίας.

Αδένωμα υποφύσεως - Μεγαλακρία
Περισσότερα...

Αδένωμα υποφύσεως - Μεγαλακρία

Ασθενής 58 ετών με ελεύθερο ατομικό ιστορικό εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχουσα από μεγαλακρία(αύξηση μαλακών ιστών, χόνδρου και οστών στο πρόσωπο, μαλακά, ‘’ζυμώδη’’ χέρια, πάχυνση των άκρων των δακτύλων και των πτερνών).

Ο ορμονολογικός έλεγχος ανέδειξε αύξηση της τιμής της IGF1(>300).

Η μαγνητική τομογραφία υπόφυσης που έλαβε χώρα ανέδειξε ευρήματα συμβατά με μικροαδένωμα υπόφυσης(μεγέθους 4 mm), στο κέντρο του αδένα της υπόφυσης.

Περισσότερα...

Γλοίωμα στην περιοχή του αισθητικοκινητικού φλοιού

Ασθενής 60 ετών, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό, παρουσίασε σταδιακά αδυναμία του δεξιού άνω άκρου με συνοδό δυσχέρεια επιτέλεσης λεπτών επιδέξιων κινήσεων της χειρός σύστοιχα.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.