Περισσότερα...

Ευμέγεθες Επενδύμωμα Μυελικού Κώνου

Ασθενής 53 ετών με ιστορικό εντόνου άλγους στην Οσφυϊκή Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης(ΟΜΣΣ) και ριζιτικών διαταραχών , ιδίως κατά την κατάκλιση.

Κατά την εισαγωγή της η ασθενής ήταν εν΄εγρηγόρσει, προσανατολισμένη σε χώρο, χρόνο και στοιχεία ταυτότητας, χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα εκ' των κρανιακών νεύρων και των μακρών οδών.

Περισσότερα...

Ευμέγεθες Σβάννωμα του Τριδύμου Νεύρου Δεξιά

Ασθενής 44 ετών με ιστορικό χειρουργηθέντος δις αλλαχού(σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού) σβαννώματος του τρίδυμου νεύρου / υποτροπή.

Κατά την εισαγωγή της η ασθενής ήταν εν΄εγρηγόρσει, προσανατολισμένη σε χώρο, χρόνο και στοιχεία ταυτότητας, χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα εκ' των κρανιακών νεύρων (εξαίρεση η συμπτωματολογία της ασθενούς λόγω του πάσχοντος τριδύμου νεύρου δεξιά), περιπατητική. Επίσης διαπιστούται εικόνα βραδυψυχισμού (βραδύς ψυχικός ρυθμός στη σκέψη, στην κίνηση, στην ομιλία)-αιτιώμενη κεφαλαλγία.

Περισσότερα...

Σηραγγώδες Αγγείωμα του Μετωπιαίου Λοβού

Ασθενής 26 ετών με ιστορικό εστιακών επιληπτικών κρίσεων, κινητικού χαρακτήρα, ανθεκτικών σε διπλή αντιεπιληπτική αγωγή.

Η μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία εξεργασίας στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού δεξιά, στο σημείο συνένωσης της μέσης μετωπιαίας έλικας με την κάθετα προσανατολιζόμενη πρόσθια κεντρική έλικα, συμβατής απεικονιστικά με σηραγγώδες αγγείωμα.

Περισσότερα...

Ευμεγέθες Μηνιγγίωμα του Σκηνιδίου

Ασθενής 78 ετών με αστάθεια βάδισης, εμετικά επεισόδια και ανοική συνδρομή.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους εξεργασίας στην περιοχή του οπισθίου κρανιακού βόθρου αριστερά.

Υπεβλήθη σε υπινιακή κρανιοτομία-ολική αφαίρεση της εξεργασίας.

Περισσότερα...

Ευμεγέθες Μηνιγγίωμα Μετωπιαίου Λοβού

Ασθενής 63 ετών με διαταραχές στη συμπεριφορά και αστάθεια βάδισης.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χωρίς σκιαγραφικό, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής εξεργασίας εγκεφάλου στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού αριστερά, συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.