Περισσότερα...

Πιλοκυτταρικό Αστροκύτωμα

Ασθενής 29 ετών με κεφαλαλγία ανθεκτική στη κλασική αναλγητική αγωγή.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής  εξεργασίας εγκεφάλου(συμπαγή και κυστικά στοιχεία)  στην περιοχή του κάτω βρεγματικού λοβίου αριστερά, με επέκταση στο σύστοιχο κοιλιακό σύστημα(περιοχή του τριγώνου).

Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα του Δρεπάνου

Ασθενής 71 ετών με αιτιώμενο επεισόδιο αδυναμίας ορθοστάτησης.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία εξεργασίας στην περιοχή του βρεγματικού λοβού αριστερά(σε άμεση ανατομική σχέση με το σύστοιχο τμήμα του δρεπάνου), συμβατή απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Περισσότερα...

Αδένωμα της Υπόφυσης

Ασθενής 60 ετών με διαταραχές οράσεως.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία  εξεργασίας στην περιοχή του εφιππίου/υπερεφιππιακή επέκταση, συμβατή απεικονιστικά με αδένωμα υποφύσεως.

Υπεβλήθη σε διαρρινική-διασφηνοειδική αφαίρεση της εξεργασίας.

Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα Φύματος Τουρκικού Εφιππίου

Ασθενής 47 ετών με διαταραχές οράσεως.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία εξεργασίας στην περιοχή του εφιππίου/υπερ-ενδο–παραεφιππιακή επέκταση.

Υπεβλήθη σε δεξιά πτεριονική κρανιοτομία κρανιοτομία- ολική αφαίρεση της εξεργασίας.

Περισσότερα...

Ευμεγέθες Μηνιγγίωμα του Οπισθίου Κρανιακού Βόθρου

Ασθενής 52 ετών με ιστορικό χειρουργηθείσας αλλαχού χωροκατακτητικής εξεργασίας εγκεφάλου/ακτινοβολιών, εισήχθη για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση στο πλαίσιο υποτροπής της νόσου.

Αστάθεια βάδισης , αιμωδίες προσώπου δεξιά.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής εξεργασίας στην περιοχή του οπίσθιου κρανιακού βόθρου.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.