Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα του Οπισθίου Κρανιακού Βόθρου

Ασθενής 63 ετών με επεισόδιο ιλίγγου υπεβλήθη σε MRI έλεγχο εγκεφάλου  που ανέδειξε την παρουσία εξεργασίας στην περιοχή του οπίσθιου κρανιακού βόθρου(αρ), συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Υπεβλήθη σε υπινιακή (αρ) κρανιοτομία, αφαίρεση της εξεργασίας. Η πρόσφυση της εξεργασίας ήταν στο σημείο συνένωσης του σύστοιχου εγκάρσιου και σιγμοειδούς κόλπου.

Περισσότερα...

Ευμεγεθές Μηνιγγίωμα της Ελάσσονος Πτέρυγας του Σφηνοειδούς Οστού

Ασθενής 74 ετών  με διαταραχές οπτικής οξύτητας του δεξιού οφθαλμού(2/10)  και αστάθεια βαδίσεως.

Η μαγνητική τομογραφία  εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής εξεργασίας εγκεφάλου  στην περιοχή της ελάσσονος πτέρυγας του σφηνοειδούς οστού δεξιά, συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Περισσότερα...

Ευμεγέθες Μελάνωμα της Νήσου του Reil

Ασθενής 34 ετών  με ιστορικό μελανώματος  και πρόσφατο επεισόδιο επιληπτικής κρίσης.

Η μαγνητική τομογραφία  εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής εξεργασίας εγκεφάλου  στην περιοχή της νήσου του Reil με επέκταση στη μετωποκογχική, μετωποβρεγματική και κροταφική καλύπτρα του εγκεφάλου σε στενή ανατομική σχέση με κλάδους της σύστοιχης μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας

Περισσότερα...

Μηνιγγίωμα του Φύματος του Τουρκικού Εφιππίου

Ασθενής 67 ετών με διαταραχές όρασης από το δεξιό οφθαλμό(οπτική οξύτητα: 4/10) και αστάθεια βάδισης.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους χωροκατακτητικής εξεργασίας εγκεφάλου στην περιοχή του πρόσθιου κρανιακού βόθρου, συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.