Βασική αρχή κάθε νευροχειρουργικής επέμβασης είναι η αμιγώς αφαίρεση της βλάβης, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικού ελλείμματος για τον ασθενή.

Όπως σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, έτσι και στη Νευροχειρουργική, η πολύ καλή γνώση της ανατομίας παραμένει το θεμέλιο πάνω στο οποίο κάθε επιτυχής χειρουργική προσπέλαση, βασίζεται.

Ανατομία Εγκεφάλου

Απαραίτητη προυπόθεση για την απόκτηση αυτής της γνώσης αποτελεί η εκπαίδευση του νευροχειρουργού σε εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας.

Η εκπαίδευση αυτή αποβλέπει όχι μόνο στην απόκτηση ισχυρής ανατομικής γνώσης αλλά και στην εκμάθηση μικροχειρουργικών τεχνικών, απαραιτήτων για την εφαρμογή τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικών νευροχειρουργικών προσπελάσεων.

Παρακάτω παρατίθενται ανατομικά παρασκευάσματα -σχετικά με την ανατομία του εγκεφάλου και της βάσης του κρανίου – από την προσωπική δουλειά του κου Σπ. Αρ. Λαφαζάνου στο εργαστήριο Νευροχειρουργικής Ανατομίας.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.