Ασθενής 78 ετών με αστάθεια βάδισης, εμετικά επεισόδια και ανοική συνδρομή.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε την παρουσία ευμεγέθους εξεργασίας στην περιοχή του οπισθίου κρανιακού βόθρου αριστερά.

Υπεβλήθη σε υπινιακή κρανιοτομία-ολική αφαίρεση της εξεργασίας.

Διεγχειρητικά ευρήματα συμβατά με μηνιγγίωμα, σημείο πρόσφυσης το σκηνίδιο της παρεγκεφαλίδας.

Χειρουργικός χρόνος: 6h.

Ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Κινητοποίηση την 1η μετεγχειρητική ημέρα.

Η ασθενής εξήλθε του νοσοκομείου την 3η μετεγχειρητική ημέρα , σε πολύ καλή γενική κατάσταση ,άριστη νευρολογικά, με αγωγή και οδηγίες.

Μετά την παρέλευση τριών μηνών, και βάσει των οικείων προσώπων της ασθενούς, υπήρχε πλήρης υποχώρηση της αστάθειας και των εμετικών επεισοδίων και μερική βελτίωση της ανοικής συνδρομής, που μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί περισσότερο στις εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις του εγκεφάλου της ασθενούς και όχι στην προεγχειρητική διάταση του κοιλιακού συστήματος.

Ο μετεγχειρητικός έλεγχος εγκεφάλου με μαγνητική τομογραφία , που έλαβε χώρα τρείς-3- μήνες μετά,ανέδειξε ευρήματα συμβατά με ολική αφαίρεση της εξεργασίας.

Τονίζεται ότι τόσο ο προεγχειρητικός όσο και ο μετεγχειρητικός έλεγχος της ασθενούς με μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου έλαβε χώρα χωρίς σκιαγραφικό , λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.