Ασθενής 63 ετών με επεισόδιο ιλίγγου υπεβλήθη σε MRI έλεγχο εγκεφάλου  που ανέδειξε την παρουσία εξεργασίας στην περιοχή του οπίσθιου κρανιακού βόθρου(αρ), συμβατής απεικονιστικά με μηνιγγίωμα.

Υπεβλήθη σε υπινιακή (αρ) κρανιοτομία, αφαίρεση της εξεργασίας. Η πρόσφυση της εξεργασίας ήταν στο σημείο συνένωσης του σύστοιχου εγκάρσιου και σιγμοειδούς κόλπου.

Η ασθενής εξήλθε του νοσοκομείου την 4η μετεγχειρητική ημέρα, σε πολύ καλή γενική κατάσταση, αρίστη νευρολογικά, με αγωγή και οδηγίες.

Ο μετεγχειρητικός MRI έλεγχος εγκεφάλου μετά από τρεις (3) μήνες ανέδειξε πολύ μικρό υπόλειμμα της βλάβης εντός του σύστοιχου σιγμοειδούς κόλπου (δεν ήταν εμφανές διεγχειρητικά) για το οποίο η ασθενής υπεβλήθη σε στερεοτακτική/ακτινοχειρουργική θεραπεία.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

Newletter

Εγγραφείτε στα Newsletter του Ιατρού για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα για την Νευροχειρουργική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Metropolitan Hospital
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.