Μικροδισκεκτομή

Η Μικροδισκεκτομή (Microdiscectomy) συνιστά μία χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης της Οσφυικής δισκοπάθειας.

Μικροδισκεκτομή

Fig 1: Σχηματική αναπαράσταση της Μικροδισκεκτομής όπου, μέσω ενός μικρού στομίου, αφαιρείται το προπίπτον δισκικό υλικό.

Η Μικροδισκεκτομή είναι πιό αποτελεσματική όταν τα συμπτώματα του άλγους του προσβεβλημένου κάτω άκρου υπερτερούν των συμπωμάτων του άλγους της οσφύος (μέσης).

 Οσφυική Μοίρα Σπονδυλικής Στήλης 

Fig 2: Η μαγνητική τομογραφία Οσφυικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης που αναδεικνύει ευμεγέθη κήλη στο Ο5-Ι1 μεσοσπονδύλιο διάστημα, κλασική ένδειξη για την εφαρμογή της Μικροδισκεκτομής.

Συνεπώς εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που η πρόπτωση του μεσοσπονδυλίου δίσκου γίνεται προς τα πλάγια και πιέζεται η σύστοιχα εξερχόμενη νωτιαία ρίζα.

οσφυική δισκοπάθεια

Fig 3: Σχηματική αναπαράσταση της οσφυικής δισκοπάθειας (πρόπτωση του μεσοσπονδυλίου δίσκου/herniated disc) με πιεστικά φαινόμενα επί της σύστοιχας εξερχόμενης νωταίας ρίζας/spinal nerve).

Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Η σπονδυλική στήλη στον ανθρώπινο σκελετό αποτελείται από 33 (ή 34) συναρθρωμένους σε σειρά σπονδύλους.

Έχει ρόλο στηρικτικό και φιλοξενεί στο εσωτερικό της το νωτιαίο μυελό και την αρχή των νεύρων.

 Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.