Ασθενής ετών 54, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό , εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχουσα από εξεργασία στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού αριστερά.

Κατά την εισαγωγή της η ασθενής είναι εν εγρηγόρσει, προσανατολισμένη σε χώρο, χρόνο και στοιχεία ταυτότητας, χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα εκ των κρανιακών νεύρων και των μακρών οδών.

Η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου(χωρίς και με σκιαγραφικό), που έλαβε χώρα αλλαχού, ανέδειξε εξεργασία στην περιοχή του μετωπιαίου λοβού(οπίσθιο τμήμα άνω μετωπιαίας έλικας) αριστερά συμβατή απεικονιστικά με σηραγγώδες αγγείωμα.

Υπό γενική αναισθησία, τη χρήση νευροπλοήγησης και ηλεκτροφυσιολογική παρακολούθηση, ο ασθενής εισήχθη στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε βρεγματική αριστερά κρανιοτομία-αφαίρεση της εξεργασίας.

Χειρουργικός χρόνος 4 ώρες.

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή.

Εξήλθε τη 2η μετεγχειρητική ημέρα, σε πολύ καλή γενική κατάσταση, άριστη νευρολογικά, με αγωγή και οδηγίες.

Η παθολογοανατομική εξέταση ανέδειξε ευρήματα συμβατά με σηραγγώδες αγγείωμα.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.