Ευμέγεθες Μηνιγγίωμα Ελάσσονος Πτέρυγας Σφηνοειδούς Οστού
Περισσότερα...

Ευμέγεθες Μηνιγγίωμα Ελάσσονος Πτέρυγας Σφηνοειδούς Οστού

Ασθενής  ετών 36, με ελεύθερο ατομικό ιστορικό, εισήχθη στη Νευροχειρουργική κλινική ως πάσχων από ευμεγέθη εξεργασία εγκεφάλου.

Κατά την εισαγωγή του ο ασθενής παρουσιάζει την εξής νευρολογική εικόνα: εν εγρηγόρσει, ομιλεί περιπατητικός, αιτιάται έντονη κεφαλαλγία.

Υδροκεφαλία Μετά Από Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική
Περισσότερα...

Υδροκεφαλία Μετά Από Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική Θεραπεία

Ασθενής 65 ετών, με ατομικό ιστορικό ακτινοβοληθέντος(στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία) αιθουσαίου  σβαννώματος δεξιά, προ 2ετίας περίπου, εμφάνισε σταδιακά διαταραχές βάδισης-ούρησης και μνήμης.

Υπεβλήθη σε νέο απεικονιστικό έλεγχο εγκεφάλου (CT/MRI) που ανέδειξε εικόνα ευμεγέθους διάτασης του κοιλιακού συστήματος, χωρίς συνοδό μεταβολή του μεγέθους του αιθουσαίου σβαννώματος.

Ευμεγέθης Αιμορραγία Βασικών Γαγγλίων
Περισσότερα...

Ευμεγέθης Αιμορραγία Βασικών Γαγγλίων

Ασθενής 35 ετών που προσήλθε στο τμήμα επειγόντων σε κωματώδη κατάσταση(GCS: 5/15, E:1,V:1, M:3).

Άμεσα έλαβε χώρα διασωλήνωση του ασθενούς και, κατόπιν, ο ασθενής υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου που ανέδειξε ευμεγέθη αιμορραγία στην περιοχή των βασικών γαγγλίων αριστερά (εικόνες 1,2,3,4).

Ο ασθενής οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε μετωποκροταφική κρανιοτομία, διάνοιξη της σιλουείου σχισμής και αφαίρεση του αιματώματος.

Απόστημα Εγκεφάλου
Περισσότερα...

Απόστημα Εγκεφάλου

Ασθενής 41 ετών με ατομικό ιστορικό χειρουργηθείσας εχινοκόκκου κύστεως ήπατος.

Το ιστορικό της ασθενούς αρχίζει προ 2μήνου περίπου όπου στο πλαίσιο επιληπτικής κρίσης υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο (MRI/CT) εγκεφάλου που ανέδειξε μικρού μεγέθους εξεργασία (διαστάσεων 1,5 cm), με κυκλοτερή πρόσληψη σκιαγραφικού, στην περιοχή του άνω βρεγματικού λοβίου αριστερά, συμβατής απεικονιστικά με πρωτοπαθή?/δευτεροπαθή? βλάβη του εγκεφάλου.

Περισσότερα...

Ευμέγεθες Επενδύμωμα Μυελικού Κώνου

Ασθενής 53 ετών με ιστορικό εντόνου άλγους στην Οσφυϊκή Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης(ΟΜΣΣ) και ριζιτικών διαταραχών , ιδίως κατά την κατάκλιση.

Κατά την εισαγωγή της η ασθενής ήταν εν΄εγρηγόρσει, προσανατολισμένη σε χώρο, χρόνο και στοιχεία ταυτότητας, χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα εκ' των κρανιακών νεύρων και των μακρών οδών.

Ο ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Σπυρίδων Λαφαζάνος του Αριστείδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, ΣΣΑΣ) το 1997.

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό στα παρακάτω στοιχεία:
  • 401 ΓΣΝΑ & Ευρωκλινική Αθηνών
  • Κιν: +30 6944686096
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.